Vigtigheden af søvn

Hvad er søvn?

Søvn er essentiel og et tilbagevendende fænomen, der følger en karakteristisk døgnrytme i alle levende individer, herunder mennesker.

Søvn har en markant effekt på mange fysiologiske processer i hjernen, musklerne, nervesystemet og regulering af åndedrættet.

Formålet med søvn er ikke helt forstået, men man ved, at det har effekt på restitution, tankeprocesser og hukommelse og har også vist af have betydning for livslængden.

Derfor er søvnen så vigtig for ens velbefindende og daglige funktionsniveau.

Man ved også fra studier af sengevædende børn, at der er en høj forkomst af søvnforstyrrelser og psykologiske problemer hos disse børn. Hvis man behandler deres sengevædning effektivt forbedres deres søvn og neuropsykologisk funktion (herunder bl. a deres hukommelse).

Her kan du læse om nattetisseri og Nykturi

 • Hvorfor tisser vi?

  Hvorfor tisser vi?

  Et menneske består af 60% vand

  Hvor meget væske, et menneske behøver at få tilført afhænger af flere forhold, bl.a. personens højde og vægt, samt fysisk aktivitetsniveau. Vi udskiller væske i forbindelse med sved, udånding og afføring. Eventuel overskydende væske udskilles som urin. En voksen person har sjældent behov for at ... end 1-2 liter v ...

  LÆS HELE ARTIKLEN
 • Hvad er nykturi?

  Hvad er nykturi?

  Nykturi er, at vågne om natten, fordi man skal tisse

  Nykturi er, at man vågner om natten, fordi man skal tisse. Det er et helt almindeligt fænomen, der ses lige hyppigt hos mænd og kvinder. Hyppigheden stiger med alderen, så over halvdelen af alle over 50 år må op mindst én gang hver nat. Nykturi er ikke en sygdom, men hvis man får sin nattesøvn forstyrret kan det på sig ...

  LÆS HELE ARTIKLEN
 • Behandlingsmuligheder

  Behandlingsmuligheder

  Sådan behandler man Natlig Polyuri

  Natlig Polyuri (overproduktion af urin om natten) er den hyppigste årsag til nykturi (natlig tissetrang). Det er vigtig at understrege, at alle vandladningsproblemer bør kontrolleres af en læge for at udelukke mere sjældne og alvorlige sygdomme. Så at søge læge er det første skridt.  ...

  LÆS HELE ARTIKLEN

Natlig polyuri

HVORDAN KAN DET BEHANDLES?

Der findes forskellige behandlingsmuligheder af natlig polyuri (overproduktion af urin om natten).
Læs mere om mulighederne her

ikon

HER KAN DU HentE DIT
vandladningsskema

For at få klargjort hvilke årsager der ligger til grund for vandladningsforstyrrelserne, er det vigtigt at kende til følgende: væskeindtagelse, antal toiletbesøg, den totale urinmængde samt eventuelt forekomst af inkontinens.


Download – print – og udfyld skemaet

ikon

HER KAN DU søge mere information

Vi kan anbefale dig at søge mere information om natlige vandladninger og Nykturi:

Gå til indkøbskurv
0